Keizer op karakter naar titel. Van Dellen bellen schiet te kort. Sijperda Verhuur en Leo Reitsma/Huhtamaki resterende kampioenen.

In de strijd om de titel moesten er afgelopen vrijdagavond nog drie beslissingen vallen, namelijk in de hoofdklasse, de tweede klasse en de vierde klasse. Opvallend was dat er een aanzienlijk aantal toeschouwers aanwezig was en dan vooral voor de topper tussen Keizer Autoschade en Van Dellen bellen. Beide teams hadden voor aanvang van dit beladen duel even veel punten waarbij v.Dellen het voordeel had dat het op grond van het doelsaldo aan een gelijk spel voldoende zou hebben. Keizer moest dus winnen. Het leek er aanvankelijk op dat v.Dellen deze klus gemakkelijk zou klaren, want het kwam op een 2-0 en 3-1 voorsprong. Keizer toonde karakter, zette een tandje bij en onder aanvoering van W.v.d.Meer met vier treffers werd het geroutineerde v.Dellen vooral in de tweede periode overrompeld, 7-3. Een prachtige prestatie van het jonge team van coach Henk Deelstra en dat als debutant in de hoofdklasse In de tweede klasse ging de strijd om de titel tussen Sijperda Verhuur en Koopmans Schilders. Sijperda kon volstaan met een gelijk spel, maar won met 5-1. Toch ging het moeizaam, het stond halverwege tegen De Tap zelfs op achterstand na een treffer van K. a Nijeholt. Het was Sijperda speler K. Meinsma die met drie treffers zijn team over het dode punt hielp. In de vierde klasse moest de beslissing vallen in het duel tussen Leo Reitsma/Huhtamaki en Bar Yn 'e Stal. Het werd een bloedstollend gevecht met kansen aan weerszijden. Toen alle kruitdampen waren opgetrokken stond er 1-1 op het scorebord en dat was voor Leo Reitsma/Huhtamaki voldoende voor de titel. Het Dronrijper Yn 'e Stal had een fles champagne meegenomen voor het geval dat de titel zou worden binnengehaald. Deze fles werd nu aangeboden aan Leo Reitsma/ Huhtamaki. Een sportieve geste.

Lees meer: Keizer op karakter naar titel. Van Dellen bellen schiet te kort. Sijperda Verhuur en Leo...

Keizer Autoschade verspeelt kostbare punten. Sportcafe de Trije moeiteloos langs De Stadsherberg.

Van de bovenste twee teams in de hoofdklasse had Keizer Autoschade duidelijk een moeilijker programma dan Van Dellen bellen. Keizer - Bowling Bloemketerp werd een moeizame 2-2. Van Dellen bellen daarentegen trof een verzwakt Regina's Lingerie en dit leverde geen enkele moeite op. De gevolgen hiervan zijn dat vrijdag op de laatste competitieavond v.Dellen op grond van een beter doelsaldo met voordeel tegen Keizer aan de laatste klus begint. Deze beslissende topper begint om 21.45 uur. In de tweede klasse heeft Sijperda Verhuur aan een punt genoeg voor de titel. Dit moet gebeuren tegen De Tap. Koopmans Schilders kan alleen maar hopen op een misstap van Sijperda, maar die kans is niet groot, al zullen de jongens van W. Kuipers zich niet zo maar gewonnen geven. Ook in de vierde klasse moeten Leo Reitsma/Huhtamaki en Bar Yn 'e Stal het onderling uitmaken wie de titel pakt. Leo Reitsma is in het voordeel omdat het aan een gelijk spel genoeg heeft. Deze topper begint om 22.25 uur, een latertje dus. In deze klasse won Sportcafe de Trije verrassend van De Stadsherberg catering en maakte hierdoor een sprong op de ranglijst. In de eerste klasse lijkt Herberg de Bogt na een moeizaam seizoen toch nog aan degradatie te ontkomen. Het won afgetekend van concurrent Sans Souci, 2-6. In de derde klasse hetzelfde beeld voor wat betreft Expert Franeker. Het team stond steeds onderin maar door een sterke eindfase lijkt het aan degradatie te ontkomen. Deze maal won het van Zuidema Scheepsbouw. Het seizoen wordt vrijdagavond a.s. met de huldiging van de kampioenen en de topscoorders feestelijk afgesloten. 

Lees meer: Keizer Autoschade verspeelt kostbare punten. Sportcafe de Trije moeiteloos langs De Stadsherberg.

Herberg de Bogt knokt zich langs Cafe De Posthoorn. Fitnesscentrum C.C.M. nog steeds zonder succes.

Dat het Fitnesscentrum C.C.M. gaat lukken om er in het slot van de competitie nog punten uit te halen lijkt onwaarschijnlijk. Wel heeft het team van R. Bruinsma er de laatste wedstrijden dicht bij gezeten. Afgelopen vrijdag was het echter kansloos tegen de routiniers van De Stadsherberg catering. In de strijd om de titel gaat het in deze laagste klasse tussen Leo Reitsma en Bar Yn 'e Stal. Deze teams ontmoeten elkaar in de laatste competitieronde. Er is altijd wel een competitieavond dat er flinke tikken worden uitgedeeld en dat was deze maal het geval. De teams raken op het einde van een lang seizoen minder gemotiveerd en dan vooral als er nog maar weinig op het spel staat. De bank van de wisselspelers was deze avond minder goed of helemaal niet bezet. In de hoofdklasse leed een bijeengeschraapt team van Tapperij 't Noord een enorme nederlaag tegen Martens Vis. Het werd maar liefst 13-4. Ook de 3-10 van Steensma op Bouwbedrijf Scharringa was een verrassing. In de eerste klasse knokte Herberg de Bogt zich zonder wisselspelers langs Cafe De Posthoorn en kan aan degradatie nog ontkomen. Interessant is daarom het degradatiegevecht vrijdag a.s. tussen Sans Souci en Herberg de Bogt, aanvang 19.30 uur. In de tweede klasse gaat het in de titelstrijd al een hele tijd tussen Sijperda Verhuur en Koopmans Schilders waarbij eerstgenoemd team de beste papieren heeft. In de derde klasse verloor Expert nipt van SDV Projectbuilding en krijgt het moeilijk om zich te handhaven.

Lees meer: Herberg de Bogt knokt zich langs Cafe De Posthoorn. Fitnesscentrum C.C.M. nog steeds zonder succes.

Doelpuntloos spektakel bij Warmtetechniek - Sportcentrum Shape. Koopmans Schilders met moeite naast Autobedrijf Strikwerda.

Een kort programma op de vijfde van april. Dit had alles te maken met de voorbereiding voor een groot judotoernooi in de Trije. Daarom dus twaalf wedstrijden. Te beginnen in de Hoofdklasse waar een duel werd gespeeld: Regina's Lingerie tegen de Bogt fen Gune. Een duel waarin de Bogt onder leiding van Frank de Wit al binnen twee a drie minuten op een 2-0 voorsprong kwam. Daarna haakte Regina nog wel aan, maar kon het niet meer punten verzamelen. In de Eerste Klasse was vooral het duel Sportcentrum Shape - Warmtetechniek de moeite waard. Daar waren bijna alle ingredienten aanwezig voor een heerlijke pot voetbal: moordend tempo, veel duels en een felle strijd. Bijna alle ingredienten. Goals ontbraken, 0-0. In de Tweede Klasse was het voor Koopmans Schilders zaak om de aansluiting bij koploper Sijperda Verhuur vast te houden. Dit lukte gedeeltelijk. Met een 2-2 gelijkspel tegen Autobedrijf Strikwerda kwam de Franeker ploeg goed weg. Het verschil met de koploper bedraagt nu drie punten. Daarbij is het doelsaldo van Koopmans veel beter. Ook in de Derde Klasse veel spektakel. Vooral bij Struners tegen Expert Franeker. Daar werd Expert vooral in de tweede helft compleet weggespeeld door de vroegtijdige kampioen, 9-3. De wedstrijd Betterfit - SDV Projectbuilding was spannender. Betterfit had veel de bal, maar was SDV veel dodelijker in de afwerking. In een bloedstollende eindfase werden de punten gedeeld, 3-3. W.I.K. dacht in de laagste klasse te zorgen voor een stunt door hoogvlieger Leo Reitsma/Huhtamaki te verslaan. Het kwam via snelle uitbraken op 2-0, maar toen was de pret voorbij. Leo Reitsma herpakte zich toen de spelers van Franeker 1 terugkwamen van trainen. Zij, C. Outhuyse, M. Teertstra en E. Boonstra,  beslisten het duel: 4-2.

 

Lees meer: Doelpuntloos spektakel bij Warmtetechniek - Sportcentrum Shape. Koopmans Schilders met moeite...

Zijlstra Beroepskleding met overmacht naar derde kampioenschap

Dat Zijlstra Beroepskleding in de eerste klasse de titel zou gaan pakken stond al een hele tijd vast. Uniek is het dat dit al de derde opeenvolgende keer is. Cafe De Posthoorn uit Dronrijp was de tegenstander en het team van coach speler Gert Jan Wispelwey kreeg een geweldig pak voor de broek, uitslag 6-18. Zijlstra moest dit seizoen slechts een enkele nederlaag toestaan. In deze klasse haalde Sans Souci een belangrijke 4-3 zege binnen op het wisselvallige Shape waardoor Pluimveeservice Smeding en Herberg de Bogt verder in de problemen zijn gekomen. In de hoofdklasse blijft het spannend tussen Keizer Autoschade en v.Dellen bellen. Het lijkt er steeds meer op dat de laatste wedstrijddag het onderlinge duel de beslissing gaat brengen. In de tweede klasse maakte Koopmans Schilders meer indruk dan Sijperda Verhuur. Koopmans liet het lastige De Korenaar met 1-6 kansloos terwijl Sijperda het onderaanstaande Verno Verhuur met moeite voor kon blijven, 3-2. Alinex Uitzendbureau deed goede zaken met een royale 8-3 op Schroevenkopen.nl. In de derde klasse vond Expert Franeker aansluiting bij de concurrentie. Het won met 4-2 van Miedema Bouw. In de vierde klasse herstelde Bar Yn 'e Stal zich tegen W.I.K. Concurrent Leo Reitsma Huhtamaki kwam niet binnen de lijnen.

Lees meer: Zijlstra Beroepskleding met overmacht naar derde kampioenschap

 • Primera Haisma
 • X-lent for you Webdesign | Fotografie | Solial Media | Design
 • Dikland installatie-techniek
 • Keizer Autoschade
 • Asbestwatnu
 • Tankshop Franeker
 • Cafetaria Frölich
 • Autobedrijf Haitsma
 • Zijlstra Beroepskleding
 • SDV Keukens en meer
 • Bijlsma Schilderwerken
 • Heide
 • kunststofvloeren-nederland
 • arrix
 • Tapperij 't Noord
 • Brasserie de Stadstuin
 • FYNN Fisio
 • Pepe Evenementenservice
 • Jelle Burggraaaff Bouw
 • Bakkerij Siesling Franeker
 • Slagerij Terpstra
 • Brander
 • Herenkapsalon Galema
 • Froonacker
 • visual reklame
 • Rin-tec
 • Boelie
 • Seerden Sportprijzen
 • De Stadsherberg
 • Regts IJzerwaren
 • van der Woude Fietsspecialist
Copyright © 2021 ZVF | ontwerp AltijdON