Steensma blijft kwakkelen.

Het wordt een mager jaar voor Steensma in de Visual Reklame competitie. Vooraf gerekend tot de kanshebbers in de tweede klasse is de huidige positie slecht de middenmoot. Ook vrijdagavond wilde het niet lukken. "t Holt uit Deinum was de tegenstander en er werd met 4-7 verloren. Dat het team meer kan bewees het na een 1-5 achterstand. Het werd via T. Hoekstra, S. Hoekstra en R. Oosterbaan zelfs 4-5, maar hierna beslisten P. Hellinga en B. Okkema het duel. Spannend wordt het wel in deze klasse omdat Pannendekkers de topper verloor van Martens Vis. Met treffers van R. Pijpker 3x en P.S. Rollingswier liep Martens Vis uit naar 4-1, maar kwam nog onnodig in de problemen na tegentreffers van C. Jensma en R. Hiemstra, eindstand 4-3. In de hoofdklasse veranderde er weinig. De bovenste helft van de ranglijst won van de onderste met uitzondering van Snackhouse - Postbank. Dit werd een daverende verrassing, namelijk 5-2. N. Altenburg 3x en N. Sanchez 2x scoorden en voor Postbank was dit H. Reitsma. Drie teams haalden in deze speelronde de dubbele cijfers. Big Ben liet weinig heel van Keukenland, 10 - 0 met vier treffers van R. Ysbrandy, Gekroonde Leeuw bewees andermaal dat Regts het moeilijk heeft, 14-1, hier scoorde N. Bruinsma zeven maal en ook Lageweg was op schot. Het declasseerde Keizer Autoschade, 3-11. J. S. Kingma 5x en W. Dijkstra 4x stonden in dit duel op scherp.

Lees meer

Royaal verlies Bijlsma M. en Leo Reitsma.

 

Als nieuwkomer in de eerste klasse kan Bijlsma Meubelen nu al terug kijken op een geslaagd seizoen. Het team staat in de veilige middenmoot. Afgelopen vrijdagavond moesten het echter diep buigen voor Prinsbouw/v.Dellen. Het werd maar liefst 6-1. Bij 2-0 kwam de enige treffer van Y. Jepma en voor Pr./vDellen scoorden R. Jelgersma 3x, S. de Boer 2x en J. Prins. In deze klasse worstelde koploper Bowling Bloemketerp zich langs TDF, het werd 1-2 en hier kreeg de tegenstander te weinig. Scoreverloop S. Bosma 1-0, S. de Vries 1-1, D. Kingma 1-2. In de hoofdklasse lijkt de strijd om de titel plotseling beslist.Verantwoordelijk hiervoor is het onberekenbare Expert Franeker. Het versloeg in een spectaculair duel Autowas Dijkstra met 4-3. Dit betekent dat Plus van Zuuk twee punten voorsprong heeft met nog een wedstrijd tegoed. Nu is het wel zo dat de nieuwe koploper vrijdagavond ook de strijd moet aanbinden met Expert, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat dit andermaal een verrassing op gaat leveren. Plus van Zuuk had overigens weinig problemen met Bar Yn 'e Stal. O. Elsinga scoorde vier maal in de met 8-1 gewonnen wedstrijd. In de tweede klasse stond het altijd beladen duel tussen WIK en Braak Financiele Diensten op het programma. Het werd een teleurstellend duel met weinig hoogtepunten waarin Braak moeiteloos won via W. Beimers, G. Eppinga en S. Vellinga, 3-0. In de derde klasse een geweldige verrassing. Het betrof hier de eerste en meteen duidelijke winst van Frankena Winsum. Ganzinga Schilders kreeg met 8-2 klop.W. Hylkema 4x, J. Broersma 2x en S.P. Jouwsma waren de doelpuntenmakers. In de vierde klasse wil het met Leo Reitsma maar niet lukken. B. Miedema 4x en D.v. Baarsen 3x hadden H & B Miedema al aan een ruime voorsprong geholpen voordat J. Rombout zijn team nog een klein succesje kon bezorgen, 7-1.

Lees meer

Tijsma Inst./1 Hypotheek blijft goed volgen.

In de vierde klasse van de Visual Reklame competitie is de strijd om de titel nog lang niet beslist. Koploper Autorijschool v.d.Harst won wel van H.&.B Miedema ,C. de Vries 1-0, S. Haijma 2-0, P. Visser 3-0, E.v.Alphen 3-1, maar Tijsma/1 Hyp. blijft goed volgen. Het had weinig problemen met Leo Reitsma met o.a.treffers van A. Glas, J. Uythof en D. Sommer ieder twee maal. Het werd 8-1. Het gemak waarmee Selekt Meat Product in deze klasse over Offnga Kappers heen walste was ook opmerkelijk. Mede door doelpunten van K. Buwalda 3x en J. Soolsma 2x werd het 0-8. In de hoofdklasse waren er weinig schokkende uitslagen. Wel wordt het onderin met de week spannender. Daarom was de wedstrijd tussen Cafe De Kleine Beurs en Bar Yn 'e Stal voor beide teams van groot belang. Er moesten gewonnen worden om niet verder in de problemen te komen. Het werd een duel met twee gezichten. Kleine Beurs ging voortvarend van start met treffers van N. Hallovic, R. Hoenderdaal en A. Hussein. De Rypsters gingen hierna steeds beter spelen en bogen de stand om naar 3-5 voordat A. Hussein de eindstand kon bepalen, 4-5. Voor Yn 'e Stal scoorden R. Talsma 3x en H. Voordewind 2x. In poule A kwam koploper Bloemketerp niet langs Herberg de Bogt, 3-3, maar liep wel uit op de concurrentie. Die leden namelijk verrassende nederlagen. Aldenkamp/ Publicar ging roemloos ten onder tegen The Dance Factory. Laatstgenoemd team had nog wat recht te zetten na de misser van vorige week. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar TDF was veel beter in de afwerking. M. Born, S. Bosma, N. De Zeeuw en F. Nieuwhof met een tegentreffer van R. de Zeeuw betekende 1-4. Niet minder verrassend was de zege van het voor behoud vechtende Bouwbedrijf van Marrum. Het velde Big Ben met twee treffers van R. Broersma, J. Mons scoorde tegen, 1-2. In de tweede klasse leed Bouwbedrijf Bruinsma een verrassend nederlaag tegen het de laatste weken goed spelende Big Boss. Het spectaculaire treffen eindigde in 5-4 met treffers van F. Pander 3x en L. Dalstra 2x en tegentreffers van R. Vlieger 2x, J. De Snoo en M. Jansen. Concurrent Sportcentrum van Hurck profiteerde hier optimaal van. Het won met 12-2 van Regts Yzerwaren. H. Timmermans was met acht treffers geweldig op dreef en good old H. Meijer scoorde twee maal tegen. Later in de kantine was Regts de grote nederlaag gezien de glunderende gezichten al snel weer vergeten.

Lees meer

Warmtetechniek behaalt nuttige zege.

Het kon geen kwaad, de 3-0 zege van Warmtetechniek op het onderaanstaande Frankena uit Winsum. Hierdoor is het team er bijna zeker van dat het ook volgend seizoen in poule C mag optreden. De winst kwam niet gemakkelijk tot stand. Het was pas halverwege de tweede periode dat A. Sharif, A. Koning en T. Winsemius scoorden. In poule A was de kraker tussen Big Ben en Bowling Bloemketerp. De eerste periode ging gelijk op, D. Kingma scoorde in de korte hoek en R. Peeters maakte met een kopbal gelijk. Met twee acties van T. Bonnema en de 1-4 van Y. Brijker leek Bloemketerp binnen, maar Big Ben haalde alles uit de kast. Via R. Peeters en J. Kingma werd het in de laatste minuten topspanning. B. Kuiper leek de druk te verminderen na een verdedigende blunder, 3-5, maar nog was Big Ben niet verslagen. J. Kingma zorgde weer voor aansluiting en er volgden nog enkele spannende minuten waarin niet meer werd gescoord, eindstand 4-5. Door dit resultaat kan Bowling Bloemketerp de titel bijna niet meer ontgaan. Voor Herberg de Bogt zijn de promotiekansen verdwenen. Het verloor kansloos met 6-0 van Prinsbouw/v.Dellen. R. Jelgersma 2x, A. Knipper 2x, D. Dikland en J. Prins troffen doel. In deze klasse blijft Aldenkamp/Publicar in de race. Sportcafe de Trije bood verdienstelijk tegenstand, maar moest met 1-3 capituleren, scoreverloop A. Kalma 0-1, P. Poelstra 1-1, R. Zijlstra 1-2 en 1-3. In poule B ging de meeste aandacht uit naar Martens Vis - Lageweg, twee teams die de laatste tijd uitstekend presteren. Het werd een prima duel tussen twee gelijkwaardige teams, maar waar Martens Vis in de tweede periode gezien het scoreverloop achter de feiten aan liep. Na de 0-1 van W. Dijkstra hielpen S. Volbeda en R. Pijpker Martens Vis aan 2-1. H. Fokkema liet de teams op 2-2 wisselen. Twee maal W. Dijkstra en H. Fokkema bracht vervolgens de beslissing, en R. Pijpker zorgde voor de slottreffer. Regts Yzerwaren hield in de derde klasse de schade tegen koploper Bouwbedrijf Bruinsma beperkt tot acht treffers, 0-8. Deze kwamen van P. Miedema 3x, M. Jansen 2x, J. v. Althuis, J. de Snoo en R. Reinsma.

 

 

Lees meer

Meijer in opmars, Panbakker van slag.

Het was met 23 wedstrijden vrijdagavond volle bak in de Visual Reklame competitie. In de hoofdklasse lijkt Meijer Plaatbewerking weer op koers. Het won na vorige week opnieuw. In de eerste periode ging het tegen Snackhouse nog niet naar wens, 1-2. Dit werd vervolgens rechtgezet mede door drie treffers van H. Meijer, uitslag 5-2. Panbakker BSP is van slag. Even had het zelfs de koppositie, maar door een minimale spelersbezetting heeft het team in de laatste weken diverse plaatsen moeten prijsgeven. Deze maal liep het mede door vier treffers van Grauwe Paard speler B. Boonstra tegen een 7-3 nederlaag op. In de eerste klasse maakte koploper Bowling Bloemketerp tegen Bijlsma Meubelen geen fout, 3-0. Y. Brijker 2x en B. Kuiper scoorden. In de tweede klasse won koploper Pannendekkers moeiteloos van Braak Financiele Diensten. Het werd 4-0 met treffers van C. Jensma 2x, R. Schat en S. de Bruin. Verrassend was de grote nederlaag van Haarsma & de Bruin tegen Lageweg. Martens Vis profiteerde optimaal van deze misser. Het won na een rommelige wedstrijd met 8-3 van 't Holt. Hoofdrolspeler was hier P.S. Rollingswier met vijf treffers. Onderin deed Shape goede zaken met de1-0 winst op Eco Protecta door een treffer van F. Elmeziani. Keizer Autoschade tekende voor de eerste winst. Dit gebeurde tegen WIK met als scoreverloop G. Wolbers 0-1, T. Looge 1-1, S. Roorda 2-1 en 3-1, S. Osinga 3-2.

 

Lees meer