Bowling Bloemketerp wint spannende topper.

Het zaalvoetbalteam van Bowling Bloemketerp deed afgelopen vrijdagavond goede zaken. Het bleef na een spannend treffen met 5-4 aan de goede kant van de score tegen concurrent Aldenkamp/Publicar. Tot halverwege de tweede periode ging het duel volkomen gelijk op, 3-3. Y. Brijker zorgde uit een vloeiende aanval voor 4-3, vervolgens raakte R. de Zeeuw aan de andere kant de lat en was de treffer van S. de Vries uit een counter in feite beslissend. Even was het voor Bloemketerp nog schrikken toen R. de Zeeuw in de slotminuut tegen scoorde. In de tweede klasse ging de meeste aandacht uit naar Pannendekkers - Haarsma & de Bruin. De twee koplopers hadden vooraf evenveel verliespunten. Pannendekkers maakten van de desorganisatie in de eerste minuten bij Haarsma goed gebruik via A. Arts en R. Schat. Haarsma kwam met treffers van E. Boes, S. Amels en R. de Vries uitstekend terug, maar Pannendekkers trok aan het langste eind door twee doelpunten van H. Struiksma. In deze klasse kon Keukenland het niet bolwerken tegen Prinsb./v.Dellen. Overigens werd er pas laat gescoord door G. Vellinga en R. Jelgersma, 2-0. De hoogste score kwam deze avond van Steensma. Keizer Autoschade werd met maar liefst 14-2 verslagen mede door treffers van R. Oosterbaan 4x, T. Hoekstra 3x en D. Tichelaar 3x. In de vierde klasse liep koploper v.d.Harst een klein deukje op tegen Tijsma/Nr.1 Hyp. Tijsma won verrassend, maar verdiend met 2-1. Het team toonde meer inzet, kwam via S. Boersma uit een vrije trap en W.v.Duyn bij een uitval op 2-0. S. Haijma scoorde tegen.

 

Lees meer

Big Ben verslaat Prinsbouw/v.Dellen.

In de eerste klasse van de Visual Reklame Competitie stond met Big Ben en Prinsbouw/v.Dellen, de nummers drie en vier, een interessant duel op het programma. De winnaar zou zich aansluiten bij de koplopers en de verliezer moest voorlopig afhaken. Big Ben opende sterk. R. Ysbrandy en J. Kingma zorgden voor een snelle 2-0. Pr./v.Dellen moest komen en deed dat ook. D. Dikland scoorde met een mazzeltje tegen. Opnieuw R. Ysbrandy bracht het verschil weer op twee treffers en meteen antwoordde G. Vellinga, 3-2 Wat Prins./v.Dellen verder nog probeerde, het kwam niet langszij. In deze klasse hervindt Herberg de Bogt haar ritme. TDF kreeg met 4-0 klop.T. Piebenga 2x, A. Walburg en A. de Vries sccorden.. In de hoofdklasse had Plus van Zuuk weinig moeite met Grauwe Paard, 7-0 mede door twee treffers van J. de Haan en H. Visser. Het blijft hier spannend, al had concurrenten Autowas Dijkstra het tegen Postbank erg moeilijk. In de tweede klasse bleef Haarsma &de Bruin koploper Pannendekkers volgen, al had het tegen 't Holt een narrow escape, 2-3. B. Okkema opende de score, S. Amels trof voor Haarsma drie maal doel waarvan de winnende in de slotfase en P.J. Kroeze zorgde voor 2-2. In de derde klasse lijkt Ganzinga Schilders zich ook te gaan mengen in de titelstrijd. Het won mede door vier treffers van S. Kuiper met 6-0 van Regts. In de vierde klasse blijft de leidende positie van Autorijschool v.d.Harst onaantastbaar. Tegenstander H.&B. Miedema bood goed tegenstand, maar moest buigen voor treffers van F. de Beer 2x en D.P. Weistra.

 

Lees meer

Anytyme 't Park en Martens Vis op schot.

De hoogste score op deze eerste zaalvoetbalavond in het nieuwe seizoen was voor Plus van Zuuk, maar dat was niet verwonderlijk. Door gebrek aan spelers kwam Snackhouse maar met vier spelers binnen de lijnen en dit leverde een 16-0 score op. O. Elsinga was met zeven treffers het meest productief. Ook Martens Vis wist het net wel te vinden. Het won met maar liefst 13-3 van Keizer Autoschade. Keizer kon niet beschikken over wisselspelers en werd een gewillige prooi voor de snelle jongens van coach Willem Boiten. S. Volbeda was de meesterschutter met vijf treffers en J. Vellinga 2x en S. Roorda leverden het bewijs dat er wel degelijk tegenstand was. Anytyme 't Park viel ook op met een hoge score. Regts werd met 8-0 naar huis gestuurd. D. Wybenga scoorde hier drie maal. In de vierde klasse won Offinga Kappers moeiteloos van Leo Reitsma, 5-0 met treffers van G. Nieuwenhuis 2x, R. Harsta 2x en J. Terpstra. S.M.P. deed het met 3-0 bescheidener tegen H.B.M. met een hattrick van K. Buwalda.

Lees meer

Bar Yn 'e Stal haalt flink uit.

Het Rypster Bar Yn 'e Stal zette afgelopen vrijdagavond een ongewone stand op het scorebord. Het werd tegen Grauwe Paard maar liefst 10-1. Wel dient hierbij opgemerkt dat coach E. Talsma over een uitermate sterk team kon beschikken met nieuwkomer W. Beimers op doel en verder H. Dijkstra en R. Marra, spelers die deze competitie nog niet in actie zijn geweest. De prestatie is er echter niet minder om. Doelpuntenmakers waren H. Voordewind 5x, R. Kuiken 4x, R. Talsma met een tegentreffer van S. de Schiffart. In deze hoogste klasse maakte runner up Panbakker geen fout met een royale zege op Expert en had Autowas Dijkstra veel moeite met Snackhouse.

 

Lees meer

Winst Saab W/Bl.Horse op Keukenland.

In de eerste klasse van de Visual Reklame competitie viel de eerste winst van Saab Wassenaar/Black Horse te bewonderen. Het team uit Menaldum leek vorige week al voor een stunt te gaan zorgen tegen Big Ben, maar ging in de slotminuten alsnog de boot in. Deze avond liet het Keukenland niet zo ver komen, al was er van krachtsverschil nauwelijks sprake. Scoreverloop; P. Vriesema 0-1, E. Herrema 1-1, S. Vogel 2-1. In deze klasse deed Bowling Bloemketerp goede zaken. Het won het belangrijke duel tegen concurrent Prinsbouw/v.Dellen verdien met 4-2, al werd het in de slotfase nog wel even spannend. Hier scoorden B. Kuiper 2x, K. Hoogteijling en G. Herrema met tegentreffers van J. Prins en R. Jelgersma. In de hoofdklasse eindigde de topper tussen Plus van Zuuk en Autowas Dijkstra zonder doelpunten. Plus van Zuuk was wel sterker, maar doelman F. Hoekstra was een te grote sta in de weg. De kans die Panbakker kreeg om de koppositie over te nemen werd niet gegrepen, omdat het verloor van Postbank, 4-5. In de derde klasse bleef Sportcentrum v.Hurck het niet spelende Bruinsma goed volgen, 6-7, al was de winst op Cafe De Posthoorn niet overtuigend. Het was zelfs het Rypster team dat lang de beste papieren had mede door 4 treffers van T. Kemper. Voor de Harlingers scoorden H. Timmermans en J.v.d.Meulen ieder 3 maal. In de vierde klasse lijkt halverwege deze competitie dat de kampioen zich al heeft gepresenteerd. Autorijschool won vrij eenvoudig van concurrent Strikwerda en staat een straatlengte voor op de concurrentie. Scoreverloop C. de Vries 1-0, R. Geertsma 2-0, D. Weistra 3-0, B. Strikwerda 3-1, F. de Beer 4-1, C. de Vries 5-1 en S. Vietor 5-2.

 

Lees meer