Titel voor De Struners. Zuidema Scheepsbouw verliest opnieuw.

Het gehele seizoen was het Berlikumer team De Struners in de derde klasse oppermachtig. De behaalde titel afgelopen vrijdag was dan ook geen verrassing. Onderin in deze klasse was er na een kleine opleving enkele weken geleden opnieuw verlies voor Zuidema Scheepsbouw. Het wordt nog spannend wie het team van Ale Zuidema gaat volgen naar de laagste klasse. Expert, SDV, Miedema Bouw en zelfs De Jager Accountancy komen hiervoor in aanmerking. In de hoofdklasse ontdeed Keizer Autoschade zich op een duidelijke manier van concurrent Autobedrijf Haitsma. Het werd 3-6. Onderin is de degradatie van Martens Vis en Tapperij 't Noord een feit. Martens Vis ging roemloos ten onder tegen Van Dellen bellen en Tapperij 't Noord kon geen team binnen de lijnen krijgen waardoor het reglementair verloor. In de eerste klasse is Zijlstra Beroepskleding nog slechts een overwinning verwijderd van de titel. Onderin moeten Sans Souci, Pluimveeservice Smeding en Herberg de Bogt het uitmaken welke twee teams gaan degraderen. In de tweede klasse kwam Koopmans Schilders dichter bij. Koploper Sijperda kon zich niet verdedigen, want het had vrijaf. Onderin krijgen De Tap en Verno Verhuur het steeds moeilijker. In de vierde klasse verspeelde Bar Yn 'e Stal in de laatste seconden van het duel tegen The Phone House haar voorsprong waardoor Leo Reitsma Huhtamaki alleen aan de leiding kwam. Er waren deze avond veel attractieve duels met een spannend scoreverloop.

Lees meer

Grandioze comeback W.I.K. G. Pars Graanhandel vernedert Sans.

In de Hoofdklasse waren geen spetterende affiches. Toch was er veel spektakel op de vrijdagavond. Scharringa leek te stunten tegen Haitsma, maar verloor mede door de individuele klasse van Henk Vonk. Verder boekten Keizer Autoschade en Van Dellen Bellen vrij eenvoudige zeges. Bowling Bloemketerp vond weer de kampioensvorm van afgelopen drie seizoenen. Het won met 8-2 van laagvlieger Martens Vis. In de Eerste Klasse spoelde Zijlstra Beroepskleding de verliezerssmaak van afgelopen periode van zich af. De equipe van Sander Lahaise ging met elf treffers over Pluimvee Smeding heen. Ook G. Pars Graanhandel veroorzaakte veel bombarie. Tegen Sans Souci wonnen de jongens uit St. Jacobi Parochie met 10-1. Er werden in de Tweede Klasse vrijdagavond maar twee duels afgewerkt. Koploper Sijperda Verhuur moest tegen Autobedrijf Strikwerda en Korenaar tegen Schroevenkopen. Sijperda kreeg het aan het einde even benauwd, maar won wel. Ook de overwinning van Korenaar was moeizaam: 2-1. Betterfit kon in de Derde Klasse de competitie nog spannend maken. Daar slaagde het echter totaal niet in. Tegen koploper Struners werd kansloos met 4-0 verloren. De Berlikumers lijken daarom nu wel zo goed als zeker kampioen. Expert Franeker lijkt in dezelfde klasse de weg naar boven te zijn ingeslagen. Ietwat laat alleen. Tegen De Jager Accountancy liet de ploeg in de oranje tricots zien wat het kan. Mede door knappe goals van Friso van Eyck won Expert. De matig spelende Oane Born besliste het duel met een uit de draai geschoten volley: 3-2.  Geen spannende uitslagen in de laagste poule. Daar won zowel Bar Yn 'e Stal als Leo Reitsma/Huhtamaki. Meer opvallend was de prestatie van W.I.K. De veteranen leken kansloos tegen Fitnesscentrum C.C.M. Toch werd de stand omgebogen van een 0-3 achterstand naar een 4-3 overwinning.

Lees meer

Martens Vis doet koploper pijn. Aanvallers Sportcafe de Trije op dreef.

In de Hoofdklasse wordt de strijd om het kampioenschap steeds spannender. Keizer Autoschade verspeelde kostbare punten tegen laagvlieger Martens Vis, 5-5. Achtervolger Van Dellen Bellen won wel. Het verschil bedraagt tussen beide nu twee punten. Ook Haitsma sloot weer aan. Zij hebben een gelijk puntenaantal met Van Dellen, maar het doelsaldo van Haitsma is minder. In de Eerste klasse stond de topper Zijlstra Beroepskleding tegen Oosterlaar/Verhoeven op het programma. Hoewel Zijlstra een forse voorsprong op de nummer twee heeft, bakte het er vrijdagavond vrij weinig van. Oosterlaar/Verhoeven boekte met 8-1 een forse overwinning. Ook Sijperda Verhuur deed in de Tweede klasse uitstekende zaken met betrekking tot een mogelijk kampioenschap. Met een treffer in de laatste seconden liep het iets uit op de verliezende nummer twee Koopmans Schilders. In de Derde klasse lijkt alles zo goed als verdeeld. De Struners staan daar soeverein bovenaan. Zuidema houdt met drie punten de spreekwoordelijke rode lantaarn al een lange periode vast. Laatstgenoemde verloor ook vrijdagavond weer fors met 13-1 van T.G.J. Communicatie. Tot slot de laagste klasse. Ook daar is de laatste plaats al vanaf de start van dit seizoen bezet. Fitnesscentrum C.C.M. heeft een negatief puntensaldo van -3. Daar kwam na het 7-5 verlies tegen koploper Leo Reitsma/Huhtamaki geen verandering in. Leo Reitsma loopt door deze overwinning iets uit op achtervolger Bar Yn 'e Stal. De "Rypsters" hoefden niet te spelen en staan nu met een wedstrijd minder drie punten achter op de eerdergenoemde koploper. Opvallend in de Vierde klasse is het productieve Sportcafe de Trije. Bij het jongste team van de zaal delen spitsen J. Cuperus en J. Meijer de laatste weken forse klappen uit. De twee scoorden in de laatste drie duels gezamenlijk achttien keer.

Lees meer

Betterfit haalt De Jager Accountancy flink onderuit. Miedema Bouw pakt punt.

Door een ruime 9-2,overwinning op concurrent De Jager Accountancy is Betterfit bijna zeker van de tweede plaats in de derde klasse. Koploper De Struners blijft onbereikbaar. In deze klasse haalde Miedema Bouwbedrijf een kostbaar puntje binnen tegen SDV Projectbuilding. Het moest wel in de slotfase een 4-2 achterstand wegwerken. De strijd onderin is nog niet gestreden omdat Expert vrij verrassend won van TGJ communicatie. In de hoofdklasse had Keizer Autoschade een prima avond. Zelf won het met overmacht van Bouwbedrijf Scharringa terwijl concurrent v.Dellen bellen met 6-4 verloor van Autobedrijf Haitsma. In de eerste klasse bevestigde Oosterlaar/Verhoeven met een 3-9 zege op Herberg de Bogt dat dit technisch vaardige team in de hoogste klasse thuis hoort. In de tweede klasse is er met Sijperda Verhuur een nieuwe koploper. Het had geen enkele moeite met Schroevenkopen.nl. Onderin pakte De Tap belangrijke winst op concurrent Verno Verhuur, 3-6. In de vierde klasse maakten de beide koplopers geen fout. Leo Reitsma/Huhtamaki leek voor de moeilijkste opdracht te staan, maar het had geen enkele moeite met Phone House, 7-1. Minder gemakkelijk ging het bij Bar Yn 'e Stal. Hoewel de eindstand van 4-1 anders doet vermoeden kwam het de laatste tijd goed op dreef zijnde Rypster team pas in de slotfase los van het niet aflatende Stadsherberg catering. Interessante duels voor aanstaande vrijdag zijn de topper in de tweede klasse tussen Zijlstra Kleding en Oosterlaar/Verhoeven, aanvang 20.50 uur en de Dronrijpster derby tussen Pluimveeservice Smeding en Cafe De Posthoorn, aanvang ook om 20.50 uur.

Lees meer

Herberg de Bogt verrast. SDV Projectbuilding en Auto Strikwerda stellen teleur

Er viel met de winst op Maxstuc eindelijk weer iets te vieren voor Herberg de Bogt. Het team van J. Bosma staat nog onderaan, maar de reddingsboei is met dit resultaat uitgeworpen. In deze eerste klasse lieten Zijlstra Beroepskleding en Oosterlaar/Verhoeven met royale zeges zien wat het verschil is met de rest. In de hoofdklasse kwam koploper Keizer Autoschade tegen De Bogt fen Gune met de hakken over de sloot en pakte Steensma belangrijke punten tegen Bouwbedrijf Scharringa. In de tweede klasse won Sijperda Verhuur de topper tegen Koopmans Schilders waardoor de titelstrijd weer helemaal open is. Autobedrijf Strikwerda stelde met een kansloze 3-6 tegen De Korenaar hevig teleur. In de derde klasse vielen de grootste verrassingen. TGJ communicatie bracht De Struners de eerste nederlaag toe. Het werd na een uitermate spannend duel 3-4. Betterfit profiteerde hier wel van, al was de winst op Expert Franeker zeer moeizaam, 3-2. De tweede verrassing in deze klasse was de zege van Zuidema Scheepsbouw. SDV Projectbuilding werd met 5-6 verslagen. In de vierde klasse won koploper Yn 'e Stal met dubbele cijfers van Fitnesscentrum CCM en was Leo Reitsma /Huhtamaki volgens verwachting te sterk voor Vijver Rietdekkers. Het pikante duel tussen de gebroeders Bootsma, namelijk Sportcafe de Trije tegen De Stadsherberg ging na een grillig scoreverloop met 7-4 naar de jonkies van de Trije. Interessante duels voor vrijdag a.s.; 19.30 uur De Tap - Verno Verhuur, het gevecht om de onderste plaatsten in de tweede klasse en om 20.10 Autobedrijf Haitsma - v.Dellen bellen in de spannende strijd om de titel in de hoofdklasse.

Lees meer