Pluimveeservice Smeding en Preton Nederland liggen op koers.

Het seizoen voor Pluimveeservice Smeding en Preton Nederland begon slecht. Beide teams kregen na verzuim van voorgeschreven regels vier punten in mindering. Na afgelopen vrijdagavond zijn deze inmiddels weggewerkt en kunnen de teams weer punten gaan verzamelen. Pluimveeservice deed dat door Pars Graanhandel met een kansloze 5-1 naar St. Jacob terug te sturen en Preton Nederland haalde de stunt uit door met 6-5 te winnen van koploper Primera Haitsma. In de eerste klasse was het meest opvallend de zege van Maxstuc op het nog ongeslagen De Skearmessen. Hier doen Oosterlaar/Verhoeven en Cafe De Posthoorn ook nog goed mee. In de tweede klasse is Koopmans Schilders goed op dreef. Autobedrijf Strikwerda was met 7-1 kansloos. Onderin haalde debutant Alinex Uitzendbureau na twee gelijke spelen de eerste winst binnen. De Tap was het slachtoffer. In de derde klasse bewees De Strûners nogmaals wie de sterkste is in deze klasse. Expert Franeker werd flink de oren gewassen. De Jager Accountancy had met Zuidema Scheepsbouw meer moeite dan werd verwacht, 2-4. In de vierde klasse bleven de koplopers overeind. Leo Reitsma/Huhtamaki had weinig moeite met W.I.K. en hetzelfde verhaal was er voor The Phone House tegen Sportcafe de Trije. Het team van Fitnesscentrum CCM krijgt steeds meer gestalte. Nu zaten er zelfs drie wisselspelers op de bank. Het leverde nog geen winst op, maar de 1-2 nederlaag tegen Stadsherberg Catering geeft hoop voor de toekomst.

Lees meer

Bogt fen Gune met moeite langs taai Regina's Lingerie.

De Bogt fen Gune heeft de eerste winst binnen, gemakkelijk ging het echter niet. Wel kwam het snel op een 2-0 voorsprong, maar toen H. Wassenaar in de slotfase de aansluitingstreffer produceerde en De Bogt in de laatste vijf minuten door een blessure met een man minder de wedstrijd moest uitspelen werd het nog flink spannend. Het bleef terecht bij 2-1. In deze klasse lijkt de rol van Bowling Bloemketerp nu al uitgespeeld. Het moest tegen Scharringa genoegen nemen met 3-3 en raakt steeds verder achterop. In de eerste klasse ging de aandacht uit naar de topper tussen Zijlstra Kleding en OosterlaarVerhoeven. Het Harlinger team kwam verzwakt binnen de lijnen en was mede hierdoor kansloos. Voorlopig is alleen het nog ongeslagen De Skearmessen de enige bedreiging voor de mannen van Sander Lahaise. Toch is het te verwachten dat Oosterlaar/Verhoeven nog niet is uitgerangeerd. Opmerkelijk is hier het herstel van Warmtetechniek en Maxstuc. Beide teams startten aarzelend, maar boeken u al twee opeenvolgende zeges. In de derde klasse bleef De Struners ongeslagen. Het kwam tegen SDV Projectbuilding wel laat op gang, halverwege was er og niet gescoord. De Jager Accountancy lijkt de strijd aan te gaan met Betterfit om de tweede plaats. In de vierde klasse wonnen de toppers Leo Reitsma en Phone House. Phone House leek tegen Fitnesscentrum CCM een gemakkelijk avond te hebben, maar het werd slechts 4-3. W.I.K. won de kraker tegen Stadsherberg Catering door een late treffer van E. Bruinsma uit een penalty in de laatste minuten.

Lees meer

Eerste winst Maxstuc en Warmtetechniek - Verno Verhuur als herboren.

In de eerste klasse was er de eerste winst voor Maxstuc en Warmtetechniek. Maxstuc stond bijna het gehele duel op een ruime voorsprong, maar zag in de slotfase tegenstander Herberg de Bogt langszij komen. Het was tenslotte R. Reitsma die zijn team in de laatste seconden naar de winst schoot. Warmtetechniek had het gemakkelijker. Het zonder wisselspelers opererende Pluimveeservice Smeding ging met 6-0 onderuit. In deze klasse blijven Zijlstra Beroepskleding en De Skearmessen ongeslagen en komt Oosterlaar/Verhoeven opzetten. In de tweede klasse blijft Primera Haitsma verbazen. De Tap moest deze maal met 0-6 het onderspit delven. Hier was de grootste verrassing de 8-3 zege van een herboren Verno Materieelverhuur op runner-up Schroevenkopen.nl. Het leukste duel uit deze klasse was die tussen Alinex Uitzendbureau en Preton Nederland. Preton keek steeds tegen een achterstand aan, maar had een sterke slotfase, 5-6. In de derde klasse kende het duel tussen Betterfit en SDV Projectbuilding een verrassende ontknoping. De eerste periode had SDV weinig in te brengen, wat resulteerde in een 4-1 achterstand. SDV herpakte zich hierna en Betterfit stortte volledig in, eindstand 5-7.

Lees meer

Schroevenkopen.nl verslaat Sijperda Verhuur in boeiend duel

In de tweede klasse kwamen de ongeslagen zaalvoetbalteams van Sijperda Verhuur en Schroevenkopen .nl. elkaar tegen. Het werd een boeiend gevecht met wisselende kansen waarin Schroevenkopen uiteindelijk met 5-6 aan het langste eind trok. Mede hierdoor werd het winnende Primera Haitsma de verrassende koploper in deze klasse. In de hoofdklasse bleef debutant Keizer Autoschade zonder verliespunten. Het won met 2-3 van Bouwbedrijf Scharringa. Wat opvalt in deze hoogste klasse is het geringe krachtsverschil. Twee wedstrijden eindigden in een gelijk spel en de resterende drie werden met minimaal verschil beslist. In de derde klasse was er een echte topper, namelijk De Struners tegen Betterfit. Het werd een royale 2-5 zege voor de mannen uit Berlikum. Opvallend was hier de 4-1 zege van het Dronrijper TGJ communicatie op SDV Projectbuilding. In de vierde klasse leed Leo Reitsma/Huhtamaki de eerste nederlaag. Stadsherberg Catering was met 4-6 te sterk. The Phone House profiteerde hiervan. Het had overigens wel veel moeite met nieuwkomer Vijver Rietdekkers. Yn 'e Stal trekt ook weer een beetje bij na de ruime 2-7 op Sportcafe de Trije.

Lees meer

Leo Reitsma blijft ongeslagen... De Skearmessen overtuigen.

In de vierde klasse wonnen de zaalvoetballers van Leo Reitsma Huhtamaki ook de derde wedstrijd. Tegenstander Sportcafe de Trije was overigens geen gemakkelijke tegenstander. Pas laat in het duel besliste E. Boonstra het spannende duel, 3-4. In deze klasse is verder geen enkel team meer zonder verliespunten. In de hoofdklasse zijn drie teams nog ongeslagen. Autobedrijf Haitsma blijft hier verrassen, Deze maal won het van Regina's Lingerie. Verder had Bouwbedrijf Scharringa het gemakkelijk tegen Martens Vis, 3-9, en won Keizer Autoschade overtuigend van het tegenvallende Bogt fen Gune. In de eerste klasse blijft het Dronrijper De Skearmessen het goed doen. Devicamp werd met 0-4 opgerold. Hier kwam Herberg de Bogt er tegen Zijlstra Beroepskleding niet aan te pas. Het was ook het enigste duel op deze avond waar de dubbele cijfers werden bereikt, 1-10. In de derde klasse was er opnieuw winst voor De Struners en Betterfit al was het in beide gevallen bescheiden. Zo had Betterfit een hele kluif aan Bouwbedrijf Miedema, 3-4, en kwam De Struners pas laat voorbij De Jager Accountancy. De naam van Reizende Herbergier is gewijzigd in Stadsherberg Catering

Lees meer