Sans Souci moeiteloos langs Herberg de Bogt. Shape in opmars.

Vrijdagavond haalde Sanc Souci uit Berlikum belangrijke punten binnen. Het versloeg het kwakkelende Herberg de Bogt met 4-8 waardoor het verschil met de concurrentie in tact bleef. Voor Herberg de Bogt wordt het na deze nederlaag steeds moeilijker om zich te handhaven in deze eerste klasse. Bovenin versloeg Oosterlaar/Verhoeven naaste concurrent om de tweede plaats De Skearmessen royaal. Opmerkelijk is verder de opmars van Sportcentrum Shape. Na een moeilijke start met drie nederlagen was het tegen Pluimveeservice Smeding de zesde opeenvolgende zege. Ook Warmtetechniek is na de ruime zege op Devicamp.nl aan een goede reeks bezig. In de tweede klasse zijn het Koopmans Schilders en Sijperda Verhuur die voorlopig de lakens uitdelen al blijven de zeges van laatstgenoemd team magertjes. Nu werd het 4-3 tegen Alinex Uitzendbureau. Schroevenkopen.nl en Haitsma Primera vallen na nieuwe nederlagen ver terug. In de derde klasse liep De Struners verder uit omdat Betterfit niet voorbij het lastige Miedema Bouw kwam. Ook SDV Projectbuilding had het iet gemakkelijk tegen Expert Franeker en mocht met 4-4 het meest tevreden zijn. In de vierde klasse is Leo Reitsma /Huhtamaki los van de concurrentie omdat Phone House met maar liefst 5-0 haar meerdere moest erkennen in Bar Yn 'e Stal.

Lees meer

Laatste minuten Pars Graanhandel fataal. Steensma kwam iets te kort.

In de eerste klasse maakte G.Pars Graanhandel het de ongeslagen koploper Zijlstra Beroepskleding ontzettend lastig. De mannen uit St. Jacob stonden lang op een voordelige 4-5, maar liepen in de laatste minuten van dit spectaculaire duel nog tegen een geflatteerde 7-5 nederlaag op. De strijd om de tweede plaatst tussen Oosterlaar/Verhoeven en De Skearmessen eindigde in een royale 6-2 voor de Harlingers. In de hoofdklasse ging de strijd tussen koploper Keizer Autoschade en Steensma F.I. lang gelijk op Na drie kwart van de wedstrijd maakte Keizer het verschil. Het duel van de nummer twee en drie van deze hoogste klasse tussen Bouwbedrijf Scharringa en van Dellen Bellen eindige in 2-5. Ook hier bleef de strijd lang in evenwicht. In de onderste regionen drukte Regina na een 6-1 zege Tapperij 't Noord verder in de zorgen en bleef Martens Vis ook nu weer zonder succes al geeft de 3-2 tegen De Bogt fen Gune hoop voor de toekomst. Bowling Bloemketerp bewees met de 3-3 tegen Autobedrijf Haitsma dat het nog lang niet op het oude niveau is. In de tweede klasse zijn er twee nieuwe koplopers omdat Schroevenkopen zich verslikte in De Tap, 3-6. De nieuwe koplopers Koopmans Schilders en Sijperda Verhuur wonnen, al gebeurde dat niet met veel overtuiging. Verder is Preton Nederland aan een opmerkelijke opmars bezig en wil het met Verno Verhuur maar niet lukken. In de vierde klasse tenslotte had koploper Leo Reitsma/Huhtamaki meer moeite met Fitnesscentrum C.C.M. dan werd verwacht.

Lees meer

Verrassende winst Devicamp.nl, De Korenaar en H. Vijver Rietdekkers

Vooral in de tweede klasse is het na de resultaten van afgelopen vrijdagavond ontzettend spannend. Ondanks het gelijke spel tegen Alinex Uitzendbureau werd Schroevenkopen.nl de nieuwe koploper. Koopmans Schilders verloor namelijk verrassend met 3-5 van De Korenaar waarbij het een 3-0 voorsprong verspeelde. De onderlinge verschillen in deze klasse zijn zo gering dat de helft van de teams mee doen om de bovenste plaatsen. In de eerste klasse is het gevecht niet gaande om de eerste plaats. Die is voorlopig weggelegd voor het opnieuw ruimschoots winnende Zijlstra Beroepskleding. De achtervolgers ontlopen elkaar ook hier niet veel. Mastuc moest een stapje terug doen omdat het zich liet verrassen door Devicamp.nl terwijl Sportcentrum Shape flink komt opzetten. Aanstaande vrijdag treffen de runner-ups De Skearmessen en Oosterlaar /Verhoeven elkaar en dit belooft een interessante strijd te worden tussen de onverzettelijke Rypsters en de technisch vaardige Harlingers. In de derde klasse deed Betterfit tegen Zuidema Scheepsbouw wat werd verwacht, namelijk ruimschoots winnen. SDV Projectontwikkeling haalde flink uit tegen Miedema Bouw en Expert Franeker raakte in de zorgen na verlies tegen concurrent TGJ communicatie, 2-3. In de Vierde klasse bleef de topper tussen The Phone House en Leo Reitsma/Huhtamaki onbeslist. Debutant H. Vijver Rietdekkers won vrij verrassend van W.I.K. en Bar Yn 'e Stal kroop dichter naar de koplopers na een ruime zege op Stadsherberg catering. Het Rypster team is zeker nog niet afgeschreven voor de bovenste plaatsen.

Lees meer

Koopmans Schilders deelt tik uit. Alinex Uitzendbureau goed op dreef.

Koopmans Schilders is de nieuwe koploper in de tweede klasse van de Visual Reklame Competitie. Het deelde vrijdagavond een enorme tik uit aan Horeca de Trije, 12-1. De koppositie was vacant omdat Schroevenkopen koploper Primera Haitsma met 3-2 wist te verslaan. In deze klasse is debutant Alinex Uitzendbureau na een aarzelende start goed bezig. Het liet deze keer Verno Verhuur kansloos, 0-6. In de hoofdklasse had de ongeslagen koploper Keizer Autoschade een moeilijke avond. Het stond tegen Autobedrijf Haitsma lang op achterstand en het verschil werd pas in de laatste minuten gemaakt. De achtervolgers Bouwbedrijf Scharringa en v.Dellen Bellen hadden het een stuk gemakkelijker om tot winst te komen. Opvallend was het punt wat Regina's Lingerie behaalde tegen een moeizaam spelend Bowling Bloemketerp. In de eerste klasse liep Zijlstra weer verder uit op de concurrentie. De achtervolgers Maxstuc, De Skearmessen en Oosterlaar/Verhoeven faalden. Shape won opnieuw en doet weer volledig mee. In de derde klasse ging alle belangstelling uit naar het treffen tussen Betterfit en De Jager Accountancy. Van een spannende wedstrijd was echter geen sprake omdat Betterfit speler R. de Klerk het geweldig op zijn heupen had. Hij scoorde al vroeg in de wedstrijd vier maal en daarmee was meteen de spanning verdwenen. Betterfit speelde overigens een heel sterke wedstrijd. In de vierde klasse bleef W.I.K. tegen Bar Yn 'e Stal heel lang overeind, maar strandde alsnog in het zicht van de haven. Voor aanstaande vrijdag staat de topper op het programma tussen The Phone House en Leo ReitsmaHuhtamaki. Tevens wordt er dan geloot voor het kersttoernooi.

Lees meer

Zijlstra Beroepskleding en Oosterlaar/Verhoeven schieten met scherp

Het seizoen is nog niet halverwege, maar het moet al raar lopen wil de dominerende eersteklasser Zijlstra Beroepskleding het volgend jaar niet op het hoogste podium opereren. Vrijdagavond werd het Dronrijpster Pluimveeservice D. Smeding afgeslacht, uitslag 13-2. Geen schande, want Zijlstra is een klasse apart Verder komt Oosterlaar/Verhoeven flink opzetten. De Harlingers lieten geen spaan heel van Devicamp.nl., 14-4. Wat ook opvalt in deze klasse is het optreden van Maxstuc. Nu werd Warmtetechniek aan de zegekar gebonden. De derby tussen Cafe De Posthoorn en De Skearmessen eindigde na een spannend gevecht in 2-2. In de hoofdklasse blijft het jonge team van Keizer Autoschade maar winnen en dan ook nog met opvallend gemak. Regina's Lingerie kon in de tweede periode niet volgen. Autobedrijf Haitsma haakt voorlopig af na verlies tegen het altijd moeilijk te bestrijden Bouwbedrijf Scharringa. Onderin zitten Tapperij 't Noord en Martens Vis nog op de eerste winst te wachten. In de derde klasse was er het eerste puntverlies voor De Strûners. Het bleef op 4-4 steken tegen Miedema Bouw waarbij de gelijkmaker pas in de slotminuten tot stand kwam. In de vierde klasse wonnen de koplopers. Wel had Leo Reitsma Huhtamaki het moeilijker tegen H. Vijver Rietdekkers dan The Phone House tegen W.I.K. Verrassend was hier de winst van Sportcafe de Trije op Stadsherberg Catering. Met Bar Yn 'e Stal gaat het steeds beter. Het hernieuwde Fitnesscentrum CCM werd met 2-7 verslagen.

Interessante wedstrijden voor vrijdag a.s.. In de hoofdklasse 21.30 uur Keizer Autoschade - Autobedrijf Haitsma, in de tweede klasse om 19.30 uur de topper tussen Primera Haitsma en Schroevenkopen.nl en om 21.30 uur in de derde klasse de wedstrijd Betterfit- de Jager Accountancy om de tweede plaats. Tevens is er deze avond de loting voor de Open Friese Kampioenschappen. Er doen 144 teams mee aan dit grootste zaalvoetbaltoernooi uit het noorden.

Lees meer