Verrassende winst TGJ communicatie. Primera Haitsma moeizaam langs De Korenaar

Met het debuterende TGJ communicatie gaat het in de derde klasse steeds beter. Vorige week werd Betterfit bedwongen en vrijdagavond was er de verrassende winst op runner-up De Jager Accountancy, 4-3. In de tweede klasse maakten Primera Haitsma en De Korenaar er een spannend duel van. Beide teams kregen legio kansen waarbij Primera Haitsma uiteindelijk aan het langste eind trok. Het meest opvallend in deze klasse was het 6-5 verlies van Sijperda Verhuur tegen het onberekenbare Horeca de Trije. In de onderste regionen streden De Tap en Alinex Uitzendbureau om van de onderste plaatsen af te komen. Na een spannend duel pakte De Tap de volle winst . In de eerste klasse is het onderin ook spannend. Hier troffen Pluimvee Smeding en Sans Souci elkaar, Dronrijp tegen Berlikum. Sans Souci won overtuigend met 3-7 en kan wat ruimer ademhalen. In de hoofdklasse is er een nieuwe koploper. Van Dellen bellen won met overtuiging van Steensma F.I. en Keizer kwam niet binnen de lijnen. Het belooft een spannend slot te worden omdat het winnende Autobedrijf ook nog niet kansloos is voor de titel. In de vierde klasse veranderde er weinig omdat de bovenste teams moeiteloos wonnen. Het was jammer dat het nog puntloze Fitnesscentrum C.C.M. in de laatste minuten de zege alsnog aan Stadsherberg Catering moest laten. Interessante wedstrijden voor vrijdag a.s.; In de hoofdklasse Keizer Autoschade - Bogt fen Gune aanvang 22.10 uur en in de tweede klasse de topper tussen Koopmans Schilders en Sijperda Verhuur, aanvang 20.50 uur

Lees meer

De Tap in de problemen. Verlies Horeca de Trije en The Phone House.

Na een bemoedigende start wil het met de vriendenploeg van De Tap niet meer vlotten. Afgelopen vrijdag werd van De Korenaar zelfs met 7-0 verloren. Omdat Verno Verhuur verrassend won van Horeca de Trije is het team van coach W. Kuipers zelfs op de onderste plaats beland. In deze tweede klasse bleef Koopmans Schilders op kop na winst op Schroevenkopen.nl. In de hoofdklasse leek Bouwbedrijf Scharringa zich te gaan bemoeien met de koppositie, maar deze hoop is al weer vervlogen. Het team uit Welsrijp vond een op volledige oorlogssterkte uitkomend Bogt fen Gune tegenover zich en dat betekende een kansloze 6-2 nederlaag. Koploper Keizer Autoschade had in Tapperij 't Noord een taaie, maar geen onoverwinlijke tegenstander, uitslag 3-0 en ook v.Dellen bellen maakte geen fout, al was Bowling Bloemketerp geen gemakkelijke klus. Opvallend zijn de goede verrichtingen van Regina's Lingerie. Deze debutant leek het lastig te krijgen in de hoogste klasse, maar handhaaft zich uitstekend. Deze maal werd Steensma het slachtoffer. In de derde klasse leed Betterfit verrassend puntverlies tegen het steeds beter spelend TGJ communicatie, 2-2. Het niet spelende De Jager komt hierdoor steeds dichter bij. In de vierde klasse had Bar Yn 'e Stal weinig moeite met W.I.K. en werd meteen de nieuwe koploper. The Phone House liet een lelijke steek vallen door met 4-1 te verliezen van Stadsherberg Catering.

Lees meer

Bouwbedrijf Scharringa doet weer mee. Tapperij 't Noord verder achterop.

In de hoofdklasse neemt de spanning aan de kop na de resultaten van afgelopen vrijdag flink toe. Keizer Autoschade zag de concurrentie dichter bij komen omdat het de topper tegen v.Dellen bellen kansloos verloor. Hierdoor zijn de kansen voor het winnende Bouwbedrijf Scharringa aanzienlijk vergroot. Onderin heeft Tapperij 't Noord de punten hard nodig, maar het geluk ontbreekt. Tegen Autobedrijf Haitsma werd met 4-3 verloren na een eigen doelpunt in de laatste minuut. In de eerste klasse wierp Oosterlaar/Verhoeven tegenstander Warmtetechniek ver terug. Het werd 1-6. Hierdoor vestigden de Harlingers zich stevig op de tweede plaats. Devicamp.nl deed onderin goede zaken door winst op Pluimveeservice Smeding. In de tweede klasse hield Preton Nederland koploper Sybesma Verhuur goed in bedwang, 4-4. Koopmans Schilders won wel, maar het ging tegen het onderaanstaande Verno Verhuur niet gemakkelijk. De 3-1 winst kwam pas in de slotfase tot stand. In de derde klasse gaat De Struners regelrecht op de titel af. Tegenstander Expert bood met 5-2 redelijk tegenstand. De strijd om de tweede plaats blijft spannend. Betterfit hield SDV Projectbuilding er met 5-2 onder terwijl De Jager Accountancy het zelfs moeilijk had tegen het nog puntloze Zuidema Scheepsbouw. Volgens sponsor coach A. Zuidema komen de eerste punten er aan. De vraag voor vrijdag aanstaande is of Bowling Bloemketerp het v.Dellen bellen lastig kan maken. Het zou zo maar kunnen.

Lees meer

Expert Franeker geeft zekere lijkende zege weg. Phone House toont veerkracht.

Veel, heel veel doelpunten in de eerste klasse. Een totaal van 53 treffers over zes duels. Een avond waar Zijlstra Beroepskleding zich weer kwetsbaar toonde. De succesploeg van Sander Lahaise ging met 3-0 de rust in, maar Warmtetechniek haakte na die tussenpauze weer aan. Zijlstra-spits Tim Grond zorgde echter toch voor de volle buit, 6-5. Nummer twee, Oosterlaar/Verhoeven, trad aan zonder wissels en met sterspeler Patrick Amels op doel. Niet zo handig bleek. De omgetoverde doelman ging twee keer flink in de fout. Toen hij zich later meer als speler met het voetbal ging bemoeien, greep Oosterlaar vanuit geslagen positie toch nog de winst, ook 6-5.

In de tweede klasse waren alle ogen gericht op het duel Koopmans Schilders tegen Preton Nederland. Preton, de ploeg in opmars, tegen de koploper. Het begrip 'topper' ging niet op. Preton werd com-pleet van de mat geveegd door het 'witte' schietgevaar. Uitslag: 9-0 in het voordeel van Koopmans. Opvallend detail: topscoorders Steven Bootsma en Bas v/d Zee waren beide aanwezig, maar scoorden niet. Een meer spectaculair was er tussen Verno Verhuur en De Korenaar. Het scoreverloop ging heen en weer. Steeds bleef het verschil een enkel doelpunt. Negen minuten voor tijd maakte S. de Vries de uiteindelijke en definitieve gelijkmaker. Een verdiende gelijkmaker waar beide ploegen vrede mee leken te hebben.

Expert Franeker liet zich vooral in de eerste helft van zijn zeer goede kant zien. De derdeklasser walste bij vlagen over Miedema Bouwbedrijf heen. Door prachtgoals van T. Vellinga, S. Roorda en O. Born ging de equipe van Simon Vaas met 3-0  de laatste tien minuten in. Miedema toonde zich in deze fase zeer fel en oplettend. Mede door zwak verdedigen bij Expert en de effectiviteit van Miedema kwam de einduitslag uiteindelijk op 3-3 te staan. Dit voelde voor Expert als een nederlaag en voor Miedema als een overwinning. Koploper De Struners moest aantreden tegen T.G.J. Communicatie. Het nam in deze krachtmeting meteen het initiatief. Veel kansen leverde dat echter niet op. T.G.J. verdedigde namelijk erg goed. Via W. Baarda kwam het zelfs brutaal op voorsprong. Dit werd niet vastgehouden. Struners, en in het bijzonder R. de Vries, bleef geduldig en won uiteindelijk met 4-1.

Een spannende ontmoeting in de onderste regionen van de laagste klasse. Hier speelde H. Vijver Rietdekkersbedrijf tegen het jeugdige Sportcafe de Trije. Het verschil in spelopvatting en in kwaliteit werd al heel snel duidelijk. Ruststand: 4-0 in het voordeel van H. Vijver. In de tweede helft werd het spelbeeld volledig omgegooid. J. Cuperus nam Sportcafe bij de hand en zorgde er met onder andere drie treffers voor dat de stand kort voor tijd op 5-5 kwam te staan. Een ongelukkig eigen doelpunt gooide in de slotminuten toch nog roet in het eten voor de jeugdige ploeg. Gelijkspel was verdiend geweest, maar de volle buit ging naar H. Vijver Rietdekkersbedrijf. Kanshebber voor de titel, Phone House, trof rode lantaarndrager Fitnesscentrum C.C.M. Een wedstrijd waarin Fitnesscentrum met erg veel durf begon. Het leidde zelfs even met 2-0.  Even, want na die twee doelpunten werd Phone House wat actiever en zorgvuldiger. Mede door een verwoestende vrije trap van A. Hoekstra werd het gelijk. M. Koning en S. Rietstra schonken daarna Phone House de uiteindelijk verdiende zege.

Lees meer

Keizer Autoschade naar verlies. Tapperij 't Noord op schot.

Het was vrijdagavond flink raak in de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie. Zo verloor de tot heden ongeslagen koploper Keizer Autoschade van het op revanche beluste Bowling Bloemketerp. Ook naaste belager v.Dellen bellen ging onderuit. Regina's Lingerie kwam van een ruime achterstand goed terug en won verrassend met 5-6. De strijd om de titel is dus nog lang niet beslist. Onderin werd het Tapperij 't Noord wel heel erg gemakkelijk gemaakt. Concurrent Martens Vis kwam met slechts drie veldspelers binnen de lijnen en werd onder de voet gelopen. In de tweede klasse bleven Koopmans Schilders en Sijperda Verhuur gemakkelijk overeind tegen De Tap en Primera Haitsma. Onderin roerden Horeca de Trije en Verno Verhuur zich. Horeca de Trije ging gemakkelijk voorbij Alinex, 6-2 en Verno Verhuur haalde een verdienstelijke 3-3 tegen het sterke Preton Nederland. In de derde klasse wees De Struners concurrent Betterfit resoluut terug en het kan voor het team uit Berlikum nu al bijna niet meer mis gaan. In de vierde klasse hadden de koplopers Leo Reitsma/Huhtamaki, Bar Yn 'e Stal en Phone House het niet moeilijk. Het eerstvolgende programma is pas op vrijdag 11 januari.

Lees meer