Keizer Autoschade naar hoogste klasse. Weer verlies Steensma F.I.

De carrousel der kampioenen in de zaalvoetbalcompetitie komt op gang. Deze maal was het Keizer Autoschade die de titel pakte in de eerste klasse en het volgend seizoen op het hoogste nivo mag gaan proberen. Dit zal voor dit talentvolle team geen problemen opleveren. In de hoofdklasse is de beslissing nog niet gevallen. De Bogt fen Gune wenste niet mee te werken. Het was hier wel het geluk van de sterksten want koploper Bowling Bloemketerp won pas in de laatste seconden van Tapperij 't Noord met een gelukkig doelpunt en De Bogt fen Gune scoorde tegen Autobedrijf Haitsma in de laatste minuut de winnende treffer. Onderin wil het met Steensma F.I. de laatste tijd maar niet lukken. Deze maal was Van Dellen bellen met 1-3 te sterk. Het heeft in de laatste wedstrijden nog wel een paar punten nodig. In de derde klasse maakten de kanshebbers geen fout en dit gebeurde ook met royale cijfers. De Tap won met 7-1 van Miedema Tegelzetbedrijf en Oosterlaar/Verhoeven kende geen pardon met SDV Projectbuilding, 8-1. Het meest opzienbarende was de 15-1 zege van Primera Haitsma tegen Offinga Kappers met 10 treffers van C. Zijlstra. In de vierde klasse was er winst voor de bovenste drie teams zodat er weinig veranderde. Het blijft spannend. De Jager Accountency had het wel heel gemakkelijk omdat Sportcafe de Trije geen team binnen de lijnen kon krijgen. Opvallend was wel dat Leo/Reitsma Huhtamaki voor de vierde maal op rij aan de goede kant van de score bleef.

Lees meer

Titel Zijlstra Beroepskleding. Problemen voor Verno Materiaalverhuur.

Met een regiment aan achtervolgers op ruime achterstand greep Zijlstra Beroepskleding afgelopen vrijdagavond de titel in de tweede klasse van de zaalvoetbalcompetitie. Devicamp.nl was de tegenstander en ook dit team was kansloos, 7-3. In deze tweede klasse leed Snackhouse opnieuw een nederlaag. Het 2-1 verlies tegen Pluimveeservice Smedig was geen slecht resultaat, maar het betekende wel degradatie. In de eerste klasse had koploper Keizer Autoschade weinig moeite met Herberg de Bogt terwijl The Phone House na een spectaculair duel niet verder kwam dan 6-6 tegen het voor lijfsbehoud vechtende Koopmans Schilders. Voor het onderaanstaande Verno Materieelerhuur worden de problemen met de week groter. Saab Wassenaar was deze maal met 8-5 te sterk. In de derde klasse maakte G.Pars Graanhandel geen fout en omdat ook De Tap en Oosterlaar/Verhoeven tot winst kwamen veranderde hier weinig. Onderin wil Braak Financiele Diensten blijkbaar overleven, want het liet Offinga Kappers kansloos. De eindsprint van De Korenaar komt hier te laat. Het haalde wel de dubbele cijfers tegen het wisselvallige Preton Nederland. In de vierde klasse is er de meeste spanning omtrent de titel. Schroevenkopen nam de leiding weer over van Zuidema Scheepsbouw door het onderlinge duel in een 4-2 winst om te zetten. De Struners en De Jager Accountancy doen ook nog mee in deze spannende strijd. Aanstaande vrijdag kunnen de volgende beslissingen vallen. Bowling Bloemketerp kan in de hoofdklasse kampioen worden wanneer het zelf wint het Bogt fen Gune puntverlies leidt. Hetzelfde geldt voor Keizer Autoschade in de eerste klasse wanneer The Phone House een fout maakt.

Lees meer

Bowling Bloemketerp wint in spannende topper van Herberg de Bogt

Na de 2-1 zege van Bowling Bloemketerp op concurrent De Bogt fen Gune ligt de weg voor Bloemketerp naar de tweede titel op rij wagenwijd open. De zege kwam overigens niet gemakkelijk tot stand. In deze hoofdklasse deed Tapperij 't Noord onderin uitstekende zaken door het sterke Martens Vis met 5-4 te verslaan. In de tweede klasse is Zijlstra Kleding slechts een punt verwijderd van de titel. De strijd gaat hier om de tweede promotieplaats en dat wordt met de week spannender. Na de resultaten van deze speelronde zijn er maar liefst vijf teams die hier voor in aanmerking komen omdat Sans Souci flink komt opzetten. In de derde klasse blijft de strijd voortduren tussen Pars Graanhandel, De Tap en Oosterlaar/Verhoeven met de beste papieren voor het team uit St. Jacob. Onderin moet Miedema Tegelzetbedrijf oppassen, want het verloor opnieuw. In de vierde klasse is er topspanning. Er lonken nog vier teams naar de hoogste plaatsen. Schroevenkopen.nl en Zuidema Scheepsbouw wisselden weer van plaats. Zuidema had het vrij gemakkelijk tegen Sportcafe de Trije en Schroevenkopen verloor kansloos van De Jager Accountancy. De Struners en De Jager komen steeds dichter bij.

Lees meer

Warmtetechniek in opmars. Nipte winst Regina's Lingerie.

Het is nog niet zo lang geleden dat Warmtetechniek Franeker in de onderste regionen verkeerde van de tweede klasse. Na de winst afgelopen vrijdag op Snackhouse staat het team inmiddels op een verrassende tweede plaatst, wat recht geeft op promotie. Het wordt nog spannend omdat er maar liefst vier teams zijn met hetzelfde aantal punten. Zijlstra Beroepskleding kan de titel in deze klasse bijna niet meer ontlopen. In de hoofdklasse kreeg koploper Bowling Bloemketerp het zoals verwacht moeilijk tegen Ulenburgh Adviseurs. Het werd een terechte puntendeling, 2-2. Concurrent Bogt fen Gune profiteerde hier van door winst op Martens Vis 3-4, al viel de beslissing pas in de laatste minuut. Het wordt dus na dit nieuwe puntverlies van Bloemketerp nog onverwacht spannend. Voor vrijdag a.s. staat de topper tussen Bogt fen Gune en Bowling Bloemketerp op het programma, aanvang 22.10 uur. In de eerste klasse kreeg Keizer Autoschade veel tegenstand van Shape, maar won verdiend met 4-2. De concurrentie bleef hierdoor op ruime afstand, al had Regina een verrassend goed spelend Koopmans Schilders tegenover zich. Het werd en moeizame 3-2. In de derde klasse had G.Pars Graanhandel een moeilijke opdracht tegen Primera Haitsma. Het duurde lang voordat het team uit St. Jacob het verschil kon maken. Dat ging Oosterlaar/Verhoeven gemakkelijke af tegen Offinga Kappers, 9-1.

Lees meer

Herberg de Bogt en De Skearmessen doen goede zaken.

Herberg de Bogt en De Skearmessen stonden in de eerste klasse dicht bij de degradatie streep, maar deden afgelopen vrijdag goede zaken. Herberg de Bogt had aan een gehavend Verno Materieelverhuur een gemakkelijke klus, 3-8. Verrassender was de winst van De Skearmessen op runner up Sportcentrum Shape, 4-2. Toch ging in deze klasse de meeste aandacht uit naar de topper tussen The Phone House en Keizer Autoschade. The Phone House kwam in de sterkst mogelijke opstelling binnen de lijnen, maar dit bleek tegen de koploper niet voldoende, 3-5. In de tweede klasse liep Zijlstra Beroepskleding weer verder uit op de concurrentie. Hier volgt ongetwijfeld nog een flink gevecht op de tweede promotieplaats waarbij het opvalt dat Warmtetechniek steeds verder opschuift. Onderin herstelde het winnende Autorijschool v.d.Harst de aansluiting. In de derde klasse had Pars Graanhandel een uitstekende avond omdat het concurrent De Tap zag verliezen van Oosterlaar/Verhoeven. In deze klasse is de strijd nog lang niet gestreden. Dit geldt overigens ook voor de vierde klasse. Schroevenkopen.nl werd de nieuwe koploper door met liefst 7-1 te winnen van concurrent De Struners terwijl koploper Zuidema Scheepsbouw vrij verrassend kopje onder ging tegen Bouwbedrijf Kooistra, 6-3. Het winnende De Jager kwam door dit alles ook weer dichter bij. Voor aanstaande vrijdag staat er in de hoofdklasse de interessante wedstrijd op het programma tussen Ulenburgh Adviseurs en Bowling Bloemketerp, aanvang 21.30 uur.

Lees meer